Gå til sidens hovedinnhold

Vil flytte politihøyskolen til Økern

Plan- og bygningsetaten mener Økern er det beste stedet å plassere politihøyskolen dersom byutvikling skal vektlegges.

Plan- og bygningsetaten i Oslo vil flytte politihøyskolen fra dagens sentrale plassering på Majorstua til en av flere utvalgte tomter i Groruddalen.

Les også: Politistudenter måtte slutte – hadde jevnlig kontakt med kriminelle

Det skriver nettavisen Vårt Oslo. Dagens politihøyskole er i ferd med å bli for liten. Flere alternativer har vært vurdert, men nå har plan- og bygningsetaten i Oslo gått gjennom flere alternativer og endt med en anbefaling.

Fire tomter i området ved Økern eller rundt er foreslått. Videre er to tomter på Furuset og en tomt på Stovner tatt inn. Felles for alle er tomter nær kollektivknutepunkter.

– Av hensyn til studenter og ansatte og for å kunne utnytte Politihøyskolen i byutviklingen, bør en ny tomt være et sted med god tilgjengelighet for sykkel og kollektivtrafikk og tilgang på handel, service, kultur og idrettsanlegg, skriver utvalget i sitt forslaget.

Det er ikke tatt noen beslutning om hvor en nye politihøyskole skal ligge eller når den skal flytte. Det er ikke engang sikkert den skal plasseres i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har imidlertid vært tydelig på at Oslo fremdeles vil kjempe for å beholde skolen i hovedstaden.

(©NTB)

Les også: Humlegård gjør klar for ekstrem oppussing av politiet

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken