RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby kontantkort

Sist oppdatert:
Bruken av kontantkort blant kriminelle skaper problemer for politiet. Reglene må endres slik at kontantkort knyttes til abonnement, foreslår kriminalsjef Arne Pedersen.

- Bruken av kontantkort blant kriminelle, fører til at disse aktørene anonymiseres for politiet. Det skaper ofte problemer i politiets bestrebelser på å få oppklart alvorlig kriminalitet, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

- Derfor bør det bli forbudt å kunne kjøpe kontantkort slik som i dag. Regelverket overfor teleoperatørene må endres slik at kontantkort knyttes til et abonnement, sier han til avisa.

Politiet har fått et sett av nye metoder de siste årene for å avdekke organisert kriminalitet. Men kriminalsjefen i Agder vil ha flere.

- De organiserte kriminelle blir mer og mer proffe, og miljøene blir mer og mer lukkede. Derfor trenger politiet utvidede virkemidler for å bekjempe dem, sier han.

Ifølge Pedersen bruker kriminelle kontantkort i utstrakt grad.

- Ofte i avlyttingsmaterialet hører vi de sier «jeg ringer på et annet nummer», og så blir det stille. Det er ikke uvanlig at vi beslaglegger opp til ti mobiltelefoner fra en enkelt person i disse miljøene, sier kriminalsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere