RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby mobil i fengsel

Sist oppdatert:
Regjeringen vil stoppe all bruk av mobiltelefoner i norske fengsler og skjerpe kraftig inn på lovgivningen. Si din mening!

Bakgrunnen er de mange rømningene i Sverige i sommer, der innsatte planla og utførte rømning ved hjelp av mobil. Ifølge myndighetene er det påvist at mobiltelefoner er brukt til å planlegge rømninger også fra norske fengsler, melder NRK.

- Blant annet blir nå både ansatte og advokater nektet å ta med mobiltelefonen sin inn i fengslene, sier avdelingsdirektør Andreas Skulberg i Kriminalomsorgsavdelingen i Justisdepartementet til NRK.

Krever bevis
Advokatene aksepterer ikke uten videre en innstramming av reglene. Harald Stabell i Den Norske Advokatforening sier de vil ha bevis på at det er et problem at advokater tar med mobiltelefoner inn i norske fengsler før de går med på kravet.

– Vi kan ikke finne oss i innskrenkninger og tillitsbrudd som dette, dersom det ikke kan dokumenteres at det er et behov for det, sier Stabell.

Illegale telefoner er problemet
Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund mener at det ikke er de ansattes telefoner som er problemet, men illegale telefoner.

- Vi tror løsningen er å installere teknisk utstyr som kan blokkere for mobilsamtaler fra fengslene. Det burde vært gjort for lenge siden, sier forbundsleder i NFF Roar Øvrebø i en pressemelding onsdag.

Bør det strammes inn på mobiltelefoner innenfor murene og fangenes soningsprivilegier? Si din mening på Veggavisen!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere