RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby sex-armbånd

Sist oppdatert:
Brattholmen skole på Sotra vil forby tilsynelatende uskyldige plastarmbånd. Årsaken er at fargene på armbåndene skjuler sex-koder. Se hva fargekodene betyr.

Ved flere skoler i Bergen har det utviklet seg spesielle koder for hva fargene betyr, og hva man signaliserer når man går med armbåndene, skriver Bergensavisen.

Sexfiksering
På Brattholmen skole på Sotra har fargede armbånd av plast skapt uro og sexfiksert snakk. Rektor ved barneskolen forbyr derfor nå elevene å komme på skolen med denne type pynt.

Fargene symboliserer forskjellige seksuelle aktiviteter, og kan bety alt fra kyss og klem til munnsex og samleie. Ifølge Bergensavisene er armbåndene som nå er svært populære på barne- og ungdomsskolen av mange kalt «pulearmbånd»

Foreldre får brev
I dag får foreldre til barna ved Brattholmen skole brev i posten der de blir bedt om å sende elevene på skolen uten armbånd.

- Vi har hatt mye hentydninger på sex og seksuell oppførsel som ikke har noe i en barneskole å gjøre. Elevene vil egentlig ikke innvie oss i de eksakte betydningene av de ulike fargene, men vi har forstått såpass at det ikke bare er uskyldig, sier rektor Arne Bjorøy til BA.

Ifølge Bergensavisen betyr de ulike fargene følgende:

  • Gul: Samleie, tungekyss.
  • Blå: Munnsex.
  • Rød: Kroppskontakt.
  • Hvit: Vennskap.
  • Grønn: Gi en blomst.
  • Rosa: Gi en klem.

Hva mener du - bør skoler forby armbånd med fargekoder?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere