RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forhandle med Ap

Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.
Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.
Sist oppdatert:
Regjeringspartiene legger inntil videre vekk forslaget om nye regler for midlertidige ansettelser for å få til en endelig budsjettavtale med Ap.

Forhandlingene mellom regjeringen og Ap begynte i Stortinget klokken 20.00.

Regjeringspartiene valgte å gå i tenkeboksen rundt tjue minutter senere, men etter kort tid kunne forhandlingene med Ap fortsette. Ved 21.20-tiden var første runde av forhandlingene over.

Da annonserte regjeringspartiene at de legger behandlingen av regelendring for midlertidige ansettelser til side. Kravet sendes tilbake til Arbeidslivsutvalget, og skal ikke behandles i Stortinget som planlagt.

- Satt langt inne

Regjeringens sjefsforhandler Jan Tore Sanner (H) understreket onsdag at den foreløpige løsningen på spørsmålet om midlertidige ansettelser satt langt inne.

- Det er ingen tvil om at spørsmålet om midlertidige ansettelser er en svært svært vanskelig sak. For regjeringen har det vært en viktig sak å fremme for å få flere inn i arbeidsmarkedet, men vi er villig til å strekke oss langt for å forhandlingene i gang, sa Sanner etter innledende runder med Ap.

Kravet om at regjeringen skrinlegger planer om å endre regelverket for midlertidige ansettelser var et av Aps høyest prioriterte i forkant av forhandlingene.

Godt forhandlingsgrunnlag

- Vi er fornøyd, det var et av våre hovedkrav. Vi er nå beredt til å gå videre i prosessen med relle forhandlinger. Dette gir helt klart grunnlag for å komme videre i budsjettforhandlingene, var Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solbergs reaksjon.

Dermed begynner reelle budsjettforhandlinger mellom Ap og regjeringspartiene torsdag. Klokken 11.15 skal regjeringen legge frem første tilbud på budsjettendringer.

Regjeringen unnderstreket onsdag kveld at kravet om midlertidige ansettelser kun legges til side dersom regjeringen får forhandlet seg frem til en endelig avtale med Ap. Inntil videre skal det altså forhandles om Aps krav om mer penger til skole og mer til sykehusene.

- Fornuftig

Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO) synes det er fornuftig av regjeringen å legge forslaget om midlertidige ansettelser til side.

- Det er hyggelig at regjeringen har tatt til fornuften og sender forslaget om midlertidige ansettelser tilbake til arbeidslivslovutvalget. Vi er glade for at Ap stilte dette som vilkår for budsjettforhandlinger med regjeringen, sier leder Anders Folkestad i Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon til NTB.

Folkestad sier han regner med at det omstridte forslaget om midlertidige ansettelser nå vil bli behandlet av arbeidslivslovutvalget som del av en større sammenheng, slik UHO hele tiden har krevd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere