RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forlenge barnehageforliket

Foto: Berit Almedningen (TV 2 Nettavisen)
SVs nestleder Øystein Djupedal tror det blir vanskelig å nå målet om full barnehagedekning neste år, og vil utvide avtalen med de andre parkdresskameratene.

- Det kan bli vanskelig å nå det ambisiøse målet om å bygge ut 12.000 nye barnehageplasser i år. Og dersom det viser seg at dette ikke er nok for å tilby plass til alle som ønsker det, så må barnehagekameratene sette seg ned og diskutere hva vi kan gjøre i neste stortingsperiode, sier Øystein Djupedal til NTB.

Undervurdert makspris
Djupedal har med interesse lest konklusjonene i NOVA-rapporten "Barnehagen - fra selektivt til universelt velferdsgode" som NTB omtalte søndag. Her slås det fast at barnehageforlikets mål om 80 prosents dekning ikke holder når maksprisen neste år blir 1.500 kroner i måneden for hvert barn.

Da vil nemlig nærmere ni av ti foreldre søke om barnehageplass for sine små.

- Det er positivt dersom behovet blir større enn det vi har sett for oss, sier Djupedal.

Barnehageavtalens pappa ser lyst på utviklingen:

- Det er kommet en helt ny optimisme inn i norsk barnehagepolitikk, og målet om full behovsdekning skal nås. Når prisen går ned vil mange grupper som tidligere ikke har hatt råd få mulighet til å velge barnehage fremfor kontantstøtte. Det ser jeg veldig positivt på, sier Djupedal til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere