Gå til sidens hovedinnhold

Vil forlenge barnehageforliket

SVs nestleder Øystein Djupedal tror det blir vanskelig å nå målet om full barnehagedekning neste år, og vil utvide avtalen med de andre parkdresskameratene.

- Det kan bli vanskelig å nå det ambisiøse målet om å bygge ut 12.000 nye barnehageplasser i år. Og dersom det viser seg at dette ikke er nok for å tilby plass til alle som ønsker det, så må barnehagekameratene sette seg ned og diskutere hva vi kan gjøre i neste stortingsperiode, sier Øystein Djupedal til NTB.

Undervurdert makspris
Djupedal har med interesse lest konklusjonene i NOVA-rapporten "Barnehagen - fra selektivt til universelt velferdsgode" som NTB omtalte søndag. Her slås det fast at barnehageforlikets mål om 80 prosents dekning ikke holder når maksprisen neste år blir 1.500 kroner i måneden for hvert barn.

Da vil nemlig nærmere ni av ti foreldre søke om barnehageplass for sine små.

- Det er positivt dersom behovet blir større enn det vi har sett for oss, sier Djupedal.

Barnehageavtalens pappa ser lyst på utviklingen:

- Det er kommet en helt ny optimisme inn i norsk barnehagepolitikk, og målet om full behovsdekning skal nås. Når prisen går ned vil mange grupper som tidligere ikke har hatt råd få mulighet til å velge barnehage fremfor kontantstøtte. Det ser jeg veldig positivt på, sier Djupedal til NTB.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar