Gå til sidens hovedinnhold

Vil fortsatt utvise Krekar

Mandag ble det avgjort at Mulla Krekar ikke blir utlevert til myndighetene i Jordan. Dermed fins det ikke lenger noen gyldig grunn til å utvise ham fra Norge, mener Krekars advokat. Kommunalministeren er uenig.

Til tross for Justisdepartementets beslutning, står kommunalminister Erna Solberg fast ved at utvisningssaken vil gå sin gang.

Justisdepartementet bestemte i går etter anbefaling fra Riksadvokaten at utleveringsbegjæringen til Jordan ikke kan etterkommes.

Men den avgjørelsen har ingen innflytelse på kommunalminister Erna Solberg. Hun står fast ved at utvisningsprosessen mot mullaen vil gå sin gang.

- Dette er en sak som Justidepartementet har håndtert. De spørsmål denne saken har dreid seg om har aldri vært en del av utvisningssaken, sier kommunalminister Erna Solberg til TV 2-Nyhetene.

Det betyr at Krekar likevel planlegges utvist, til tross for vedtakene som har gått i hans favør. I tillegg til vedtaket i Justisdepartementet i går, vant Krekar også en seier tidligere i år, da Økokrim la bort terrorsiktelsen mot ham.

Krekars advokat, Brynjar Meling, mener grunnlaget for utvisning nå er borte, og at mandagens beslutning sammen med økokrims henleggelse må få betydning.

- Nå har man fått et nederlag både i politietterforskningen og i forhold til utleveringssaken, og dermed er det ikke lenger noe grunnlag for utvisning, sier Meling.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus