RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil frata politimann jobben

Politimannen som er tiltalt for å ha befølt to kvinner kan miste jobben i politiet for alltid.

Aktor, politiadvokat Johan Martin Welhaven ved Spesialenheten for politisaker, la fredag ned påstand om at 48-åringen fradømmes stillingen sin.

- Jeg ba også om 30 dagers betinget fengsel, samt at han skal dekke saksomkostninger ut ifra rettes skjønn, sier Welhaven til Nettavisen.

Advokat Erling Olav Lyngtveit, som forsvarer 48-åringen, ba i Follo tingrett om at hans klient frifinnes.

- Knaing og beføling
Den 48 år gamle politibetjenten står tiltalt for å ha befølt en 38 år gammel kvinne på skuldrene og ned mot brystene under avhør på poltistasjonen i Ski.

Kvinnen forklarte i retten at han også skal ha foreslått at hun kledde av seg og tilfredsstilte seg selv mens han så på. 48-åringen er på bakgrunn av dette tiltalt for seksuelt krenkende adferd. Han skal også ha snakket mye om sex i avhøret.

Spesialenheten har også tiltalt ham for beføling av en 25 år gammel kvinne da han demonstrerte ransaking på henne under et avhør.

- Han knadde på brystene mine, fortalte jenta i retten torsdag.

Begge episodene skal ha skjedd etter at politibetjenten ettertrykkelig hadde fått beskjed av avdelingssjefen sin om å ikke klå på damene.

- Sexfiksert
48-åringen forklarte i retten at han er en person som liker å ta på folk, og at han forsøker å trøste og støtte personer som oppsøker politiet i en vanskelig situasjon.

Han nekter straffskyld, og sier han ikke han gjort noe upassende mot kvinnene.

- Han må ta betydelig selvkritikk for å ha opptrådt på en måte som kan misforstås, sa hans advokat Erling O. Lyngtveit i innledning av sin klients forklaring.

I retten forklarte han at den 38 år gamle kvinnen han avhørte var veldig sex-fiksert, og at det var hun som hadde tatt opp det temaet i avhøret.

Han fortalte også at hensikten med ransakingen av den 25 år gamle kvinnen skulle være at hun skulle synes det var ekkelt. Da ville hun unngå å begynne med narkotika, mente han. Mange narkomane blir nemlig ransaket nettopp på den måten.

Politimannen har også tidligere vært tiltalt for fem tilfeller av beføøling mot kvinner i forbindelse med politiarbeidet.Sist ble han frifunnet, og ankesaken skal opp i Borgarting lagmannsrett i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere