RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi 40.000 mer til studentene

Sist oppdatert:
SVs utdanningspolitiske talsmann Rolf Reikvam vil øke studiestøtten til to ganger minstepensjon.

I dag får man lån og stipend på vel 80.000 kroner fra Lånekassen. Dette vil Reikvam øke med en tredjedel, og oppjusteringen skal skje over flere år, skriver Universitas.

- Vi må få til en viss økning i studiefinansieringen allerede fra 2007, utover kompensasjon for prisstigning, sier stortingsrepresentant Reikvam til studentavisen.

LES OGSÅ: Søk om 500 mill. i støtte

- Jeg regner med at Arbeiderpartiet er enig i at studiestøtten må økes. Det var de iallfall enig i før valget, sier han.

Norsk Studentunion og Velferdstinget anser økt studiestøtte som en av de viktigste kampsakene i statsbudsjettet.

- I Soria Moria-erklæringen sier regjeringen at man ønsker å realisere heltidsstudenten. Da må studiefinansieringen opp med minst 14.000 kroner, sier NSU-leder Jens Maseng.

Velferdstingets leder, Øyvind Gjengaar, vil ha studiefinansieringen opp til 125.000 kroner per år.

- Studiestøtten har nesten ikke vært regulert siden 2002, det vil si at man i dag lever på 2002-penger. Selv den gang var støtten for lav. Det lønner seg ikke å studere i Norge i dag, det lønner seg å jobbe, sa leder i Studentenes Landsforbund, Katrine Elida Aaland, til TV 2 Nyhetene i begynnelsen av august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere