RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi syklistene forkjørsrett

Sist oppdatert:
Hvem har vikeplikt og hvem har forkjørsrett når syklisten og bilen møtes ved sykkelsti, avkjørsel og sideveier? Dagens regler er forvirrende, mener trafikkorganisasjonene og krever opprydding.

Syklistenes Landsforbund, Trygg Trafikk og Norges Automobil-Forbund ønsker at syklister på gang- og sykkelvei får forkjørsrett, som i Danmark, skriver Aftenposten Aften.

En arbeidsgruppe i Vegdirektoratet har sett nærmere på vikepliktsreglene og Samferdselsdepartementet gjennomgår nå evalueringen.

Trafikkreglenes paragraf 7, fjerde punkt lyder slik:

"Kjørende som kommer fra parkeringsplass, holdeplass, torg, eiendom, bensinstasjon, gågate, gatetun eller liknende område har vikeplikt for annen trafikant. Det samme gjelder den som kommer fra gårdsveg eller annen veg som ikke er åpen for alminnelig ferdsel, eller som svinger inn på kjørebanen fra vegens skulder. Kjørende som vil inn på eller krysse veg fra sykkelveg, gangveg, eller fortau, har vikeplikt for trafikant på vegen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere