RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gjemme bort røyken

Sist oppdatert:
Sigaretter, tobakk og snus bør fjernes fra hyllene i butikkene, mener Sosial- og helsedirektoratet. Om så skjer, kan salg fra under disken bli alternativet.

– Et forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer vil først og fremst være et forebyggende tiltak for å hindre at barn og unge blir eksponert for tobakk, sier avdelingsdirektør Kari Huseby i Sosial- og helsedirektoratet til Dagsavisen.

Tobakksreklame har vært forbudt i Norge siden 1975. Dermed har selve tobakkspakkene i stadig større blitt et reklamemedium. Det er nå vanlig at tobakksindustrien er med om bestemmer hvordan tobakksvarene skal stilles ut i butikkene, skriver avisen.

– Ofte er tobakksvarene veldig synlige for barn som titter over handlebåndet ved kassa. Både tobakkspakkene og de små kortene du kvitterer ut for å få tak i tobakksvarer, kan fungere som små reklameskilt, selv om de ikke omfattes av dagens reklameforbud, mener Huseby.

Flere andre land har allerede vedtatt forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer i butikker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere