*Nettavisen* Nyheter.

Vil gjennomgå politiets våpenrutiner

Foto: Bertiniussen, Rune S. (SCANPIX)

Reagerer etter at politimann skjøt og drepte eks-samboeren.

24.01.09 12:23

Fredag morgen ble Kristin Kjelstrup (41) skutt og drept av politimannen Rolv-Are Pettersen (53) utenfor Slettaelva barneskole i Tromsø.

Etter å ha avfyrt tre skudd mot Kjelstrup, skjøt han også seg selv. I skytedramaet benyttet politimannen seg av et tjenestevåpen, som lå lagret i en koffert på Tromsø-politiets våpenlager.

Vil gjennomgå rutinene
Nå vil Høyres justispolitiske talsmann at politiets våpenrutiner gjennomgås.

- Det aktualiserer at man får en gjennomgang av utleveringspraksis og ikke minst hvordan man følger opp mennesker som kanskje er i ferd med å bikke over, sier Dahl til NRK.

Men det mener politimesteren i Troms, Truls Fyhn, er helt unødvendig.

- Kan ikke forhindre
- Vi har våpen som er lett tilgjengelig, men det er nedlåst og man må ha kode for å få ut våpen, og det hadde gjerningsmannen. Ikke noe system vil kunne forhindre at våre ansatte går og henter et av våre våpen, sier Fyhn ifølge tv2nyhetene.no.

Spesialenheten for politisaker er koblet inn i saken og skal blant annet se på hvordan Tromsø politistasjon oppbevarer våpen.

Nestleder i justiskomiteen på Stortinget, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), sier til NTB at det er vanskelig å lage et system hvor politiet kan sikre seg mot at tjenestemenn misbruker våpen.

- Men vi er nødt til å se om vi har gode nok rutiner for hvordan våpenbruken håndteres, samtidig som vi må sikre at politiet har lett tilgang på våpen når akutte situasjoner oppstår, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.