Gå til sidens hovedinnhold

Vil granske plastisk kirurg

Fylkeslegen i Oslo og Akershus vil granske den omstridte kirurgen Jarl A. Bunæs (62) på grunn av mangelfull pasientinformasjon, brudd på taushetsplikten og journalslurv.

Fylkeslege Petter Schou i Oslo og Akershus ber Statens helsetilsyn vurdere å reagere mot Bunæs, skriver VG.

Siden 1998 har Schou fått åtte klager på kirurgen. 15. juni i fjor klaget en kvinnelig pasient på et kosmetisk inngrep i ansiktet. Kvinnen hevder hun fikk mangelfull informasjon før operasjonen, at legen brøt taushetsplikten og gav henne et arr.

Dette tilbakeviser Bunæs, som hevder kvinnen fikk både skriftlig og muntlig informasjon. Han tror kvinnen kan ha glemt dette, siden hun ble medisinert i tiden før operasjonen. Fylkeslege Petter Schou gir kvinnen medhold i at hun fikk for dårlig informasjon, at Bunæs brøt taushetsplikten og at kirurgen fører mangelfulle journaler.

19. desember ba Schou Statens helsetilsyn å reagere, og Helsetilsynet varsler at de i løpet av kort tid vil forelegge saken for Bunæs. Også de syv andre klagene skal vurderes. Bunæs selv sier at saken langt fra er avsluttet.

- Jeg vil jobbe hardt for å tilbakevise hver eneste påstand som har blitt fremsatt. Dette er noe nær trakassering. Dersom det fører til noe negativt for min virksomhet, vil jeg ta det opp med legeforeningens advokater, sier Bunæs, som mener Fylkeslegens uttalelser er komplett feilaktig.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser