RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil granske soningskongens død

Foto: Scanpix/Berit Roald
Sist oppdatert:
Rolf Johnny Arnesen døde på cella dagen etter at han kom tilbake fra sykehuset. Da hadde han sittet 41 år bak murene.

Rolf Johnny Arnesen (65) døde av hjertesvikt på en isolatcelle på åtte kvadratmeter ved Ila fengsel, forvarings- og sikringsanstalt. Han døde på cella i påsken, dagen etter at han ble sendt fra sykehuset i Asker tilbake til fengselet.

Behandlingen av forvaringsfangen har skapt frustrasjon blant innsatte og ansatte ved Ila. Ledelsen vurderer nå å sende saken til Fylkeslegen for granskning, skriver VG.

- Spørsmålet er om samfunnet skal fortsette å straffe en person også når han er dødssyk og ligger for døden, sier direktør Knut Bjarkeid ved forvarings- og sikringsanstalten.

Sykehuset Asker og Bærum kan ikke kommentere saken spesielt på grunn av taushetsplikten, men påpeker at det er akkurat de samme rutiner for fengselsinnsatte som for andre pasienter.

Da Rolf Johnny Arnesen ble dømt til 18 års fengsel i 1987 var han den første i Norge som ble dømt to ganger for overlagt drap. Arnesen begikk sitt første drap som 35-åring, da han i 1976 kvalte en 50 år gammel kvinne for å få litt penger til jul. I 1986 kvalte Arnesen en 67 år gammel fangevenn for å få lov til å bli i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere