RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil grille Bondevik om Norman

Sist oppdatert:
STORTINGET (TV 2 Nettavisen): - Send oss et eksemplar av «Håndboken for politisk ledelse». Det er siste melding fra Stortinget til Kjell Magne Bondevik i Norman-saken.

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomite ønsker svar fra statsminister Bondevik på flere spørsmål om statsråd Victor Normans pengebruk. Komiteen ber også "vennligst oversendt 1 eksemplar av Håndboken for politisk ledelse".

Bakgrunnen er at statsråden gjentatte ganger har overskredet statens maks-satser for representasjon. Det er også reist tvil om Normans dømmekraft etter at departementet foreslo hans kjæreste Christine Meyer til styreverv i forskningsrådet. Norman mente at forholdet ikke gjorde ham inhabil.

Krever definisjon

Komiteen ønsker i første omgang å få vite forskjellene på representasjon og bevertning. Det er stor forskjell på de to begrepene:

  • Blir en middag definert som representasjon, kan personene som deltar spise og drikke for opptil 880 kroner hver.
  • Blir middagen kalt for bevertning, kan personene bare spise for opptil 220 kroner hver.

Komiteen forventer svar fra Bondevik i løpet av et par dager, ifølge SVs komite-medlem Siri Hall Arnøy.

Toppen av isfjellet?

Frp-formann Carl I. Hagen lurer på om det pressen har avdekket om Victor Normans pengebruk, bare er toppen av isfjellet.

- Ingen må innbille meg at det er representasjon når en statsråd og en statssekretær spiser middag med to stortingsrepresentanter fra samme parti. Hvordan kan noen i sin fantasi tro at dette er noe skattebetalerne skal betale for, sa en indignert Hagen, som kom hjem fra studietur i USA mandag.

Hagen viser til hvordan stilen på Stortinget er.

- Juleavslutningen er betalt av partiene, og vi får en lunsj og en festlighet hver fjerde år av Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere