RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha 13 år for hovedmannen

Foto: Kjetil Mæland (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statsadvokat Hans J. Bender la ned påstand om 13 års fengsel for den hovedtiltalte i trafficking-saken.

Mandag holdt statsadvokat Hans J. Bender sin prosedyre i trafficking-saken. Etter åtte uker i retten, mener påtalemyndigheten å kunne bevise at de åtte tiltalte på forskjellige måter har medvirket til å misbruke to østeuropeiske kvinner på det groveste.

- Jentene ble utsatt for massiv tortur og sadisme i måned etter måned. Et sammenhengende voldtektshelvete, for å si det rett ut, sa aktor Bender i retten mandag.

Av de åtte tiltalte er den ene av de to brødrene fra Georgia antatt å være hovedmannen bak misbruket av de to kvinnene. Denne mannen forklarte selv under rettsforhandlingen at han var kjæreste til en av jentene, og at han forsøkte å hjelpe henne ut av prostitusjon.

Bender la ned påstand om fem og et halvt år for hovedmannens bror som i retten sa at de to jentene så på ham som en Robin Hood.

De to nordmennene som er tiltalt, risikerer henholdsvis fem og åtte måneders fengsel. De to nordmennene er tiltalt for å ha tilrettelagt praktiske ting for østeuropeerne i Norge.

En tredje mann fra Georigia risikerer 120 dagers fengsel.

For den tiltalte fra Litauen ble det lagt ned påstand om fem års fengsel, mens det ble lagt ned påstand om fire års fengsel for mannen fra Tyrkia.

Tirsdag fortsetter bistandsadvokat og forsvarere med prosedyrer i Oslo tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere