RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha 50.000 for mareritt-månedene

- Det verste var å bli fratatt datteren min. Det sier Ellen Inger Aspaas. Hun ble siktet for å ha forgiftet datteren sin med arsenikk, og ble fratatt omsorgen for barnet.

Sist oppdatert:
Ellen Inger Aspaas (48) varsler søksmål mot staten etter at hun ble etterforsket for å ha forgiftet datteren (8) med arsenikk.

Fra 6. juni til 18. august levde mor og datter adskilt. Den åtte år gamle jenta ble plassert på barnehjem mens moren ble etterforsket for å ha arsenikkforgiftet datteren.

Mandag ble de forent etter at en rapport konkluderte med at det ikke var funnet arsenikk i prøver tatt av datteren. Tirsdag ble hun renvasket. Datteren lider av en sjelden sykdom, slo spesialist Jens Grøgaard ved Ullevål universitetssykehus fast.

– Jeg føler ikke bitterhet, bare glede over at siktelsen ble henlagt, men sykehuset og politiet må ha grundigere ting å gå ut med, de skulle ha sjekket saken grundigere, sier Ellen Inger Aspaas til NTB.

- Saken har vært en enorm belastning for Aspaas, sier kvinnens advokat, Christian Wiig, til Adresseavisen. Han mener kvinnen er urettmessig straffeforfulgt, og at 50.000 kroner er en passende erstatning for den vonde tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere