RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Arnold til Svalbard

Sist oppdatert:
Les Jonas Gahr Støres invitasjon til Arnold Schwarzenegger.

Støre vil gjerne vise amerikanske politikere effektene av den globale oppvarmingen, og vil at miljøforandringene på Svalbard skal sees i nærmere øyesyn. Og Støre utelukker ikke at California-guvernøren og tidligere «Terminator», Arnold Schwarzenegger, kan bli invitert, melder NTB.

– Om Schwarzenegger er på reisefot i 2007, er han hjertelig velkommen til Svalbard, sier Støre til NTB.

Suksess tidligere
Tidligere utenriksminister Jan Petersen (H) inviterte repulikaneren John McCain og demokraten Hillary Clinton til Svalbard i 2004, et besøk Støre mener var veldig vellykket.

– Med tanke på at USA står for 25 prosent av alle klimautslipp, og at de ikke har bundet seg til internasjonale forpliktelser som Kyoto-avtalen, er det en god idé å invitere amerikanske politikere, sier han til NTB.

Vil presse USA
USA er et av medlemmene i Arktisk Råd, der Norge for tiden har formannskapet. Norge har for tiden formannskapet i rådet, og vil bruke rollen til å presse miljøspørsmål høyere opp på den politiske dagsorden i USA.

Støre påpeker at det er store diskusjoner om klimaet i både politiske og akademiske miljøer i USA. Derfor vil han også at klimaforskere skal ta turen til Svalbard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere