RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha barnedrapssak utsatt

En kvinne (25) som sitter fengslet for å ha kvalt sin treårige stedatter, er ifølge forsvareren alvorlig syk. Han krever derfor ankesaken i Frostating lagmannsrett utsatt med minst to måneder.

Stemoren ble i november dømt til 12 års fengsel i Trondheim tingrett. Ankesaken skal etter planen starte mandag, men ifølge nyoppnevnt forsvarer Georg Kvande er det ikke forsvarlig å gjennomføre en rettssak nå.

- Svært deprimert

-Min klient har legeerklæring på at hun er alvorlig syk. Hun er svært deprimert og lider av spisevegring. Nylig gjorde hun et alvorlig selvmordsforsøk som har forverret situasjonen ytterligere.I den allmenntilstanden hun er i nå, er hun ikke i stand til verken å kommentere eller følge med i retten, sier Kvande til NTB

Forsvareren mener hans klient kan trenge fire-seks måneders behandling før hun er i stand til å gjennomføre en rettssak, men dette vil være opp til de medisinsk ansvarlige å bestemme. Påtalemyndigheten mener derimot at tiltalte selv er å klandre for selvpåført skade.

- Starter som planlagt

Lagdommer Randi Grøndalen som skal lede rettsforhandlingene, sier til NTB at rettssaken starter som planlagt mandag.

-Vi tar stilling til eventuelle forfall når rettssaken starter, sier Grøndalen.

Lagdommeren må også befatte seg med en strid om bevisførselen mellom aktor og forsvarerne når rettsforhandlingene starter. Striden gjelder hvilke sakkyndige retten skal støtte seg til.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere