RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den tiltalte kvinnen fremsto svært deprimert i retten. Her sammen med sin forsvarer Venil Katharina Thiis.
Den tiltalte kvinnen fremsto svært deprimert i retten. Her sammen med sin forsvarer Venil Katharina Thiis. Foto: Scanpix

Vil ha barnedrapssaken gjenopptatt

Den barnedrapsdømte 25-åringen vil ha straffesaken gjenopptatt. - Hun er utsatt for justismord, sier kvinnens advokat.

- Min klient mener å være utsatt for justismord. Vi vil jobbe fra dag èn for at saken gjenopptas, sier advokat Venil Katharina Thiis til TV 2 Nettavisen.

Onsdag forkastet Høyesterett anken for den 25 år gamle kvinnen som er dømt til 11 års fengsel for drapet på sin stedatter (3) i 2002.

Bakgrunnen for anken var saksbehandlingsfeil, fordi rettssaken i Frostating lagmannsrett ble gjort uten tiltalte til stede fordi hun var for syk til å forklare seg.

Høyesterett mente derimot at dette ikke var god nok grunn til å vinne gjennom.

Thiis sier de ikke vil gi opp. Nå vil de angripe bevisvurderingen i saken.

- Mangel på bevis
- Vil konsentrere oss om bevisgrunnlaget for dommen – eller rettere sagt; den mangelen på bevis som foreligger. Vi mener det er mangelfullt mye av det bevis påtalemyndigheten har ført av bevis i saken, sier advokaten.

Avgjørelsen fra Høyesterett har gått sterkt inn på hennes klient.

- Vi er skuffet. Vi hadde skrevet en omfattende anke og kan bare konstatere at den delen av anken som ble sluppet inn, er forkastet. Det er selvfølgelig nedslående resultat.

I tillegg til jobben med å få saken gjenopptatt, vil de også jobbe med dommen internasjonalt.

- Parallelt vil vi også jobbe med en klage i forhold til Menneskerettighetskonvensjonen. Det gjelder både fengslingen og straffesaken som sådan.

Thiis viser blant annet til at 25-åringen har sittet fengslet i saken på grunn av selvmordsfare, manglende krav til bevis i straffesaken, samt manglende tilstedeværelse under ankebehandlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere