*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha bedre asylmottak

Manglende krav til standarden ved asylmottakene har ført til elendige forhold for asylsøkere og millioninntekter til eierne.

24.10.05 02:04

Nå har Samrådet for Integrering (Sarfi) gått sammen med seks andre organisasjoner som arbeider for rettigheter til innvandrere og flyktninger at den nyutnevnte arbeids- og sosialministeren, Bjarne Håkon Hanssen (Ap) tar grep.

- Hvis man tar for seg asylmottakene, er jeg sikker på at man vil finne uregelmessigheter ved minst halvparten av dem, sier leder i Sarfi, Alexander Mousavi, til Aftenposten.

Mousavi mener konkurranseutsettingen av driften av mottakene, kombinert med manglende offentlige krav til standarden ved mottakene, bidrar til å gjøre levekårene for asylsøkere vanskelige. Samtidig går private aktører med millionoverskudd.

De syv organisasjonene ønsker nå at norske myndigheter skal stille konkrete krav til dem som driver mottakene og kontrollerer at disse blir gjennomført. I dag eksisterer det kun krav fra UDI om hvilke kvalifikasjoner de ansatte skal inneha, men det fremgår ingen regler for hvor mange ansatte hvert mottak skal ha i forhold til antall beboere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag