RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Vil ha Devold inn på teppet

Sist oppdatert:
Carl I. Hagen går langt i å antyde at han ønsker forsvarsminister Kristin Krohn Devold inn på teppet for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite etter at Forsvarets regnskap ikke ble godkjent.

Frp-formann Carl I. Hagen er ikke nådig etter at det tidligere torsdag ble kjent at Riksrevisjonen ikke godkjenner Forsvarets 2003-regnskap.

- Dette er et nytt problem for forsvarsministeren som gjør at hun ytterligere får redusert sin troverdighet, sier Hagen til TV 2 Nettavisen.

Han går langt i å antyde at det kan bli aktuelt å kalle inn forsvarsministeren til høring Stortingets kontrollkomite, der Hagen er medlem. Det kan i såfall bli svært alvorlig for Devold.

Frps forsvarspolitiske talsmann Per Ove Widt går enda lengre, og antyder at det kan være aktuelt å reise mistillit mot statsråden.

- Statsråden har ikke kontroll. Det er første gang jeg har sett at riksrevisjonen ikke har godtatt et regnskap fra forsvarsdepartementet, sier han.

Tynnslitt
Forsvarsministerens problemer kommer på toppen av en lang rekke saker, der Stortinget har gitt uttrykk for misnøye med den jobben hun gjør.

- Dette føyer seg inn i alt det andre som har foregått i forsvarsdepartementet, og som har gjort at jeg har stilt spørsmål ved om hun har kontroll, sier With.

Han reagerer på at datasystemet «Golf», som Forsvaret har utviklet nettopp for å bedre regnskapsrutinene, ifølge Riksrevisjonen ikke er godt nok.

Krohn Devold må regne med å få spørsmål om dette når hun skal i en planlagt høring i forsvarskomiteen mandag.Ekstraordinære tiltak

Kontroller
Krohn Devold er ikke tilgjenglig for kommentar, men forsvarsdepartementet forsikrer i en pressemelding at det er satt i verkekstraordinære tiltak for å bedre regnskapskontrollen.

Nå vil statsråden ta grep, og kreve skriftlig rapportering og møter hver måned med underliggende etater for å sjekke at krisetiltakene virker.

- Departementet ser alvorlig på de forhold som Riksrevisjonen har påpekt. Hovedårsaken til at regnskapet ikke ble godkjent, var overgangsproblemer i forbindelse med innføring av nytt lønns- og regnskapssystem i 2003, heter det i pressemeldingen.

Departementet bekrefter at det er det nye regnskapssystemet som er årsaken til rotet. Forsvarssjefen skal nå leie inn hjelp utenfra for å gå igjennom av alle rutiner for forvaltning i Forsvarets militære organisasjon.

Forsvarssjefen skal også leie inn ekstern revisjon. Dette skjer i forståelse med Riksrevisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere