*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha egne homohjem

Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring vil ha egne eldrehjem for homofile.

19.02.07 11:16

(iOslo.no) – Vi har mange eksempler på eldre homofile og lesbiske som sitter ensomme på institusjoner. De kan ha mistet vennenettverket, og har kanskje lite eller ingen kontakt med familien som følge av legningen sin. Noen har kanskje ikke familie i det hele tatt, fordi de mangler etterkommere, sier prosjektleder Christian Antoni Møllerop i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Oslo og Akershus til Dagsavisen.

Mandag får Oslo kommune den første rapporten om eldre homofiles levekår fra Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) i Oslo og Akershus.

Rapporten inneholder blant erfaringer fra til sammen 21 homofile og lesbiske i alderen 59 til 82 år. Den viser også at mange eldre skjuler legningen sin når de går inn i pensjonistenes rekker – til tross for at flere har vært åpne i årevis tidligere.

Rapporten er ment å veilede kommunen i arbeidet for å bedre levekårene for den eldste gruppen. Ett av forslagene er egne eldrehjem for homofile og lesbiske. Det blir avvist kontant av både byrådsleder Erling Lae og og homoaktivist Kim Friele.

Kim Friele mener at å etablere egne homohjem vil ta utgangspunkt i at ingen vil vite av homofile og lesbiske på de institusjonene som finnes i dag, og kaller det hele et «tapsprosjekt».

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.