RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha foreldreløse barn til Norge

Foto: NTB/Aleksander Nordahl
Sist oppdatert:
- La barn som ble foreldreløse etter jordskjelvkatastrofen i Iran få komme til Norge hvis de har slektninger her. Det er oppfordringen kommunalministeren har fått.

Det er daglig leder Aslam Ahsan i ressurssenteret for pakistanske barn som nå engasjerer seg i skjebnen til barna som ble foreldreløse etter jordskjelvet fredag.

Tirsdag skrev han et brev til kommunalminister Erna Solberg (H) der han ber om fleksibilitet i tolkningen av utlendingsloven hvis iranere i Norge søker om familiegjenforening med barn de er i slekt med.

Utlendingsloven tillater normalt ikke familiegjenforening med andre slektninger enn barn og foreldre. Unntaket er hvis det er sterke menneskelige hensyn som taler for det.

- Dette er en situasjon som åpner for et slikt unntak, sier Ahsan til NTB.

- Kommunalministeren bør ta initiativ overfor utlendingsmyndighetene for å gi åpning for at barn som har mistet både foreldre og hjem - og i mange tilfeller hele sitt nettverk - kan få lov å komme til slektninger i Norge, sier han.

Kommunalminister Erna Solberg stiller seg ikke helt avvisende til forslaget.

- Vi skal se på tolkningen av regelverket. Men vi kan ikke gi noe carte blanche. Det er lokale myndigheter som må vurdere hva som er best for barna, sier kommunalministeren til NRK.

Det er om lag 14.000 personer med iransk bakgrunn her i landet. Mange kom til Norge på 80-tallet etter å ha flyktet fra ayatolla Khomeinys religiøse diktaturregime.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere