RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ola Elvestuen, Venstre
Ola Elvestuen, Venstre Foto: Arild J. Waagbø

Vil ha gratis heroin

Ola Elvestuen (V) mener danskene gjør det rette.

Danske helsemyndigheter bruker 70 millioner kroner på gratis heroin til tunge rusmisbrukere. Det syns Venstres nestleder Ola Elvestuen er en god idé.

- Det er positivt at Danmark setter igang med heroinassistert behandling. Norge bør også åpne for heroinassistert behandling for tungt belastede rusavhengige som har prøvd all annen behandling, sier Elvestuen i en pressemelding fra Venstre.

Elvestuen mener at regjeringen har sviktet rusomsorgen. Venstre har programfestet en forsøksordning med heroinassistert behandling til de aller tyngste misbrukerne som ikke har hatt nytte av annen medikamentell behandling.

- Forsømt
- Rusomsorgen er fortsatt et forsømt område, og det er ingenting i den nye regjeringserklæringen til de rødgrønne som tyder på en bedring av rusomsorgen. Jeg er skuffet over innsatsen til den rødgrønne regjeringen på dette feltet. Debatten er helt død i Arbeiderpartiet etter at helseminister Hanssen varslet sin avgang. Og i praktisk politikk har det stått bom stille, sier Elvestuen

Elvestuen kritiserer regjeringens satsing på akuttavursning, som det var satt av 50 millioner kroner til i statsbudsjettet for 2009.

- Dette ble redusert til to sengeposter på Ullevål. Å kalle det akuttavrusning, er helt feil i forhold til det minimale som faktisk gjøres, sier Elvestuen.

- 24-timers garanti
- Vi må få i stand et prøveprosjekt med heroinassistert behandling for de som ikke har nytte av annen behandling. Men dette kan ikke være det eneste grepet vi gjør. Venstre har foreslått en 24-timers behandlingsgaranti etter avrusning, slik at ingen rusavhengige blir sendt rett på gata etter behandling. Vi må også myke opp ordningen med legemiddelassistert rehabilitering (LAR) slik at aldersgrensen fjernes, at sidemisbruk ikke fører til at man blir kastet ut at ordningen, og at man kan få medikamentell behandling som Subutex mens man står i kø for å bli tatt opp i LAR, sier Ola Elvestuen i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere