*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha gratis tannlege

Alle bør ha gratis tannbehandling, mener Sosial- og helsedirektoratet. Tannlegeforeningen er i mot forslaget.

20.03.06 15:49

Forslag om utvidet offentlig støtte til tannbehandling har vært ute på høring. Nå sender Sosial- og helsedirektoratet sin innstilling til regjeringen. Her heter det at hele befolkningen må få dekket det meste av tannbehandlingen for å unngå at noen får et fattigdomsstempel, melder NRK.

Direktoratet mener det er så store grupper i befolkningen som på grunn av sykdom eller dårlig råd får problemer med tennene, at det er mer sosialt rettferdig at hele befolkningen inkluderes i en refusjonsordning.

«Det er ingen faglige grunner til at sykdommer og problemer med tennene skal behandles annerledes enn sykdommer og skader i andre deler av kroppen,» heter det i innstilllingen.

- Vi tror mer på å rette det inn mot cirka en tredel av befolkningen over 20-25 år som har spesielle behov, og som vi mener kan få støtte i større eller mindre grad, sier president i Den norske tannlegeforening Gunnar Lyngstad til NRK.

Danskene får 40 prosent av tannlegeregningen dekket av staten, mens svenskene nå vurderer å innføre en makspris på 200 kroner.

En undersøkelse Opinion utførte for Forbrukerrådet tidligere i år viste at 98 prosent av de spurte er fornøyde med tannlegen sin - og prisen er ikke viktig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag