RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha matte i barnehagen

Sist oppdatert:
Nå er det ikke lenger en lek å være barn. I Fjell kommune utenfor Bergen skal barna nå lære å bli gode realfagsstudenter.

Dersom alt går etter planen vil det fra høsten av bli pluss, minus og gangetabell i barnehagene i Fjell kommune på Sotra utenfor Bergen. Kommunen har i lengre tid satset hardt på realfag i grunnskolen og videregående. Nå er det barnehagene som står for tur.

- Dette er en del av vår utbygging av realfagskompetanse i kommunen. Vi ønsker å stimulere barn til å tenke realfag for på den måten å sikre nok fagfolk i fremtiden, sier ordfører i Fjell, Jan Utkilen til TV 2 Nettavisen.

Matte-kommune
Bakgrunnen for satsingen er ifølge Utkilen et dokument fra Innovasjon Norge hvor de oppfordrer kommune-Norge til å satse på realfag for å sikre nok folk i industrien. Kommunen har ifølge offshore.no planen klar for hvordan de skal sikre nødvendig rekruttering til ingeniøryrket og andre realfaglige yrker, blant annet for å møte behovet i industrien i kommunen.

- Vi er nå i gang med planleggingen av barnehagesatsingen og håper å komme i gang en gang på høsten. Vi skal nå hente inn pedagogisk hjelp til å utvikle et opplegg for barnehagebarna. Deretter vil vi velge ut en barnehage hvor vi prøver det ut, sier ordføreren.

Den voldsomme utviklingen innenfor olje- og gass, gjør at Fjell kommune føler at de må gjøre noe. Nye bedrifter etableres stadig, og det er en kronisk mangel på arbeidskraft.

Lek med tall
Frem til nå har Fjell kommune klart å øke satsingen på realfag både på barneskolen, ungdomsskolen og videregående skole. Satsingen i kommunen har blitt fulgt nøye av andre kommuner i området og i dag er opplegget adoptert til flere skoler i regionen.

- Er det ikke litt tidlig å starte med matte i barnehagen?

- Nei, vi har ikke fått noen negative reaksjoner på det. Vi ser vel for oss en slags lek med tall. Hvis det blir vellykket skal alle barnehagene i kommunen følge etter, sier Utkilen til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere