RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha mer politi på hvilende vakt

Sist oppdatert:
Norges lensmanns- og politilederlag tar til orde for en bedre utnyttelse av politiets hjemmeberedskapsordningen.

- Det kan redusere responstida i distriktene på en effektiv og kostnadseffektiv måte, sier leder Geir Magne Aanestad i Norges lensmanns- og politilederlag til TV 2 Nettavisen.

Han er enig i at politiet trenger flere ressurser i distriktene og at den nye vaktordningen med politisamarbeid over kommunegrenser ofte kommer til kort. Samtidig advarer han mot en debatt som bare handler om uniformert politi på vakt.

- Det blir feil å ensidig telle mannskaper som er på gata i uniform. I distrktene er det ofte, også i de mest pressede timene natt til lørdag og søndag, ikke mannskaper nok til å ha folk i aktiv tjeneste. Da er det viktig for tryggheten til folket i distriktene at det i det minste er en beredskapsordning som skaffer politi når publikum trenger hjelp og når ulykken har skjedd, sier Aanestad.

Han sier at politiet allerede har en slik reserveberedskap, men at den kan bygges ut og brukes mer aktivt. Det kan få responstida ned, mener Aanestad, også i tilfeller som det på Åndalsnes, der en knivdesperado gikk amok på et utested.

- Det vil ofte være et bedre alternativ å vekke opp en sovende lensmann enn må måtte vente på uniformert politi som er langt unna, ifølge Aanestad.

Han vil advare mot å avvikle reservetjenesten, slik noen har tatt til orde for.

- Reservetjenesten produserer trygghet på en kostnadseffektivt måte, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere