RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Aas, Erlend

Vil ha mer taxikonkurranse

Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet er misfornøyd med konkurransen blant taxiselskapene. Tilsynet etterlyser mer reell valgfrihet på holdeplassene.

- Vår erfaring er at mange ikke føler at det har en reell valgmulighet, sier seksjonsleder Jostein H. Solberg i Konkurransetilsynet til Kanal 24.

Siden slutten av 90-årene har taxikunder i Oslo og Akershus hatt rett til å velge taxi uavhengig av bilens plassering i køen på holdeplassene. Men selv om valgfriheten er sikret i lovverket, men Konkurransetilsynet at mange kunder kjenner seg presset til å ta den drosjen som står først.

- Det kan være steder der det er trangt og kundene føler at de lager ekstra problemer hvis de andre bilene må flytte seg, sier Solberg.

Taxisjåfører Kanal 24 har vært i kontakt med bekrefter at det fortsatt er vanlig å vinke kundene fremover i køen til den første bilen. Denne praksisen vil Konkurransetilsynet til livs.

- Dette kan gjøres ved å utforme holdeplassene annerledes og ved å sette opp plakater om priser og fortelle at kundene har rett til å velge den drosjen de vil, sier Solberg.

Han utfordrer spesielt storbyer som Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo til å gjøre en innsats for å bedre konkurransen mellom drosjeselskapene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere