RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha nye Nesoddbåter

Sist oppdatert:
Styret i Stor-Oslo Lokaltrafikk mener Oslos befolkning fortjener nye Nesodd-båter.

Huldra, Bamse Brakar, Dronningen og Smørbukk har krysset bølgene i havnebassenget i mange år. Før de kom til Oslofjordens smule farvann hadde de gjort sin tjeneste på vestlandsfjordene. Men nå er det nok, mener styreleder Ragnar Kristoffersen i Stor-Oslo Lokaltrafikk (SL).

– Båtene begynner å bli gamle, og det blir betydelige vedlikeholdsutgifter dersom man skal fortsette å basere seg på dem.

Styret i SL har vurdert ferjeflåtens tilstand på oppdrag fra fylkekommunen, som må betale fornyelsen. Styret anbefaler at fornyelsen må skje gradvis, og denne gangen med nye båter, melder NRK.

Den nye båten vil koste rundt 60 millioner kroner, og vil ta 600 passasjerer, som i dag. Tanken var opprinnelig å betale den med penger fra Oslopakke 2, altså kollektivpakken for Oslo og Akershus, men den kassen er tom. Det betyr at båten må finansieres på vanlig måte med lån, og da bør fylket overta som eier og opprette et rederiselskap, mener styret i SL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere