RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Rais til Norge

En samlet bokbransje oppfordrer nå regjeringen og UDI til å slippe Shah Muhammed Rais inn i landet til boklanseringen hans.

I et brev signert både Forleggerforeningen, Bokhandlerforeningen, PEN-klubben, Kritikerlaget og to oversetterforeninger bes det at avslaget på Shah Muhammed Rais' turistvisum tas opp til diskusjon en gang til.

Invitert til Gøteborg-messen
Partene i brevet understreker at Rais er invitert til den pågående bokmessen i Gøteborg.

- Det er et angrep på retten til ytringsfrihet at en forfatter på denne måten nektes å være til stede ved lanseringen av sin egen bok. Vi ser det som urovekkende at norske myndigheter ikke overholder en grunnleggende menneskerettighet, en menneskerettighet som Norge har forpliktet seg til å forsvare, heter det i brevet.

- Ønsker ham velkommen
- Rais er fremdeles i Canada, så vi planlegger fremdeles å avholde pressekonferanse uten Rais på onsdag, sier Tom Dahl i Damm forlag. Da lanseres boken «Det var en gang en bokhandler i Kabul».

- Hvis regjeringen skulle snu om, og ønske Rais velkommen til å promotere sin bok etter lanseringen så er det ingenting i veien med det. Vi ønsker ham uansett når han måtte komme.

Rais er også nektet innreise i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere