RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha «Red light district» i Oslo

Foto: Scanpix/Thomas Bjørnflaten
Sist oppdatert:
Oslo-politiet fremmer nye forslag for å bekjempe det økende problemet med tigging og prostitusjon i hovedstaden.

Oslo byråd jobber for tiden med nye forslag til nye politivedtekter for å få bukt med problemet, men politiet tror ikke nye vedtekter er tilstrekkelig, skriver Aften.

«Toleransesoner»
I Oslo-politiets høringsforslag fremmes det to oppsiktsvekkende forslag. Det ene er å lage såkalte «toleransesoner» hvor det er tillatt å selge seksuelle tjenester. Det andre er å kreve en offentlig tillatelse for tigging og prostitusjon, mest aktuelt for sistnevnte gruppe.

Politiet understreker at de først og fremst ønsker å løse problemet ved kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester og endre utlendingsloven.

- Hvorvidt de to andre modellene er ønskelige eller mulige, har ikke vi noen synspunkter på. Vårt poeng er at mange synes dette er et økende problem, og ønsker man ikke å gjennomføre vårt førstevalg, må man kanskje velge noe annet, politiinspektør Runa Bunæs i Oslo politidistrikt til Aften.

Feil signaler
Kvinnegruppa Ottar går sterkt i mot forslaget fra Oslo-politiet om å lage egne soner for prostitusjon.

«Offentlig regulering av prostitusjon som ikke tar sikte på å bekjempe den, gir signaler om at horekunderi og hallikvirksomhet er helt i orden fra myndighetenes side, så lenge det ikke forstyrrer oss andre», heter det i en pressemelding fra kvinnegruppa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere