RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha rektorer på åremål

Fylkesråd Roger Ingebrigtsen i Troms fylkeskommune vil ta rektorer inn på åremål. Han mener det vil øke rektorers innsats hvis de er ansatt i en kortere periode.

Fylkesrådet i Troms skal i neste uke avgjøre om de skal begynne å tilsette rektorer på åremål. De mener det vil øke rektorenes innsats å være tilsatt over en kortere periode. Foreløpig er forslaget at åremålet skal vare fem år av gangen.

- Bedre rektorer
Det er fylkesråd i Troms, Roger Ingebrigtsen (Ap), som står bak forslaget. Han tror dette vil gjøre rektorer enda bedre.

- Dette vil være et klart signal til våre elever at vi ønsker å satse på den offentlige skole og jeg tror vi får bedre rektorer av dette. Jeg tror vi får rektorer som er opptatt av å vise resultater de fem årene de er leder for den aktuelle skolen, sier Ingebrigtsen til NRK Troms.

- Feil måte
Seksjonsleder for skoleledere i Utdanningsforbundet, Bjørn Gjørstad, mener åremål er en feil måte å ansette på, og går imot forslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere