RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha sauna-nekt for fulle homser

Sist oppdatert:
Folkehelsa vil nekte berusede homser adgang til saunaklubber, fordi det nærmest har vært en HIV-epidemi på saunaene de siste årene.

(iOslo.no) Også kortere åpningstid og advarselsmerking er noen av tiltakene Folkehelseinstituttet (FHI) vil bruke, skriver VG.

Ifølge FHI har det de siste fire årene blitt påvist 273 nye tilfeller av HIV blant menn som har sex med menn, en dobling sammenlignet med fireårsperioden før. Bare i fjor ble det påvist 90 nye tilfeller, det høyeste antallet noensinne. Minst 13 av disse er trolig smittet på byens saunaklubber.

- Mislykket partnerjakt

- Noe må gjøres med situasjonen for homsenes skyld, sier Øivind Nilsen, seniorrådgiver ved FHI, til VG.

I en bekymringsmelding til Smittevernoverlegen i Oslo skriver de at «vår informasjon tyder på at den mest smittefarlige aktiviteten foregår på natten, særlig når folk strømmer til lokalene etter mislykket partnerjakt på byen».

De tror dermed det vil hjelpe å stenge klubbene ved midnatt.

Neste uke skal smittevernoverlege Frantz Leonard Nilsen i Oslo og bydelsoverlegen ha en ny befaring på Saunahuset Hercules og My Friend Club.

- Fordeler og ulemper

- Det er både fordeler og ulemper med disse stedene. Det er all grunn til å tro at det meste av sexen som skjer der er med beskyttelse, men utviklingen i 2006 har vært veldig uheldig og vi antar at en god del smitteoverføring har skjedd på saunaene, sier Nilsen til VG.

FHI mener alkohol- og stoffpåvirkede personer lettere dropper kondom og ønsker adgangsnekt for berusede samt bortvisning av personer som utsetter noen for smittefare. Mørkerom som gjør det lettere med anonym sex, vil instituttet også ha vekk.

FHI mener man også må vurdere om lokalene skal advarselmerkes med klar beskjed om faren for HIV-smitte og andre sykdommer ved ubeskyttet sex.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere