Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha slutt på salg av engangsgriller

Ekstrem skogbrannfare i hele Sør-Norge.

Etter en uvanlig tørr og varm mai måned, er det ekstrem skogbrannfare over hele Sør-Norge. Flere steder har det brutt ut skogbrann etter bruk av åpen grill - tross forbud. Nå mener Norsk brannvernforening at flere tiltak må vurderes for å unngå flere skogbranner.

- Om det er mulig å få til, ville det vært strålende at man fra Trøndelag og sørover unngår å selge engangsgriller en periode fremover, sier administrerende direktør i Norsk brannvernforening, Rolf Søtorp, til P4 Nyhetene.

Han ber i tillegg folk legge fra seg tanken om å ta med engangsgrillen ut.

Søtorp får støtte fra Anne Rygh Pedersen, avdelingsdirektør i Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap. Hun råder folk til å ta med pølse i termos på tur i stedet for å fyre opp grillen.

I helgen gjorde brannvesenet i Oslo flere inspeksjoner med nedslående resultat, blant annet ved Sognsvann. Der var det - tross forbudet - utstrakt bruk av åpen ild, og selv med advarsel fra brannvesenet fortsatte folk å grille.

Les også: - Det siste vi trenger nå er en stor brann i marka forårsaket av en engangsgrill

- Vi er litt overrasket over at folk ikke hører på oss nå når vi ber dem slukke grillen. Mange etterkom våre krav, men dessverre var det mange som ikke gjorde det, uttalte vaktkommandør Stig Henning Duaas hos brannvesenet til Nettavisen lørdag.

Etter skogbrannen i Lommedalen søndag, der det ble satt inn helikopter i slukkingen, fant brannvesenet det som trolig var arnestedet, en bålplass med en forbrent kaffekjele.

Les også

Venter nye varmerekorder og høy UV-stråling

Kommentarer til denne saken