*Nettavisen* Nyheter.

Vil ha soningsfanger ut av Oslo

Foto: (Foto: Knut Falch / SCANPIX)

Oslopolitiet har ikke ressurser til å passe på hovedstadens innbyggere fordi tjenestemenn fungerer som drosjesjåfører for kriminelle. Nå vil Justisdepartementet vurdre å fjerne soningsfangene fra Oslo.

01.02.05 15:17

Hvis Oslo fengsel blir omgjort til en ren varetektsanstalt, vil store politiressurser frigjøres. Flere av politipatruljene som skulle vært i Oslo-gatene, er i dag i stedet opptatt med å være sjåfører for kriminelle.

3000 ganger i fjor
I fjor måtte Oslo-politiet nesten 3000 ganger avsette polititjenestemenn for å kjøre siktede personer til og fra varetekt, for å bringe dem til retten i Oslo eller for å frakte vedkommende til avhør, lege eller psykolog.

- Løsningen er selvsagt å gjøre om Oslo fengsel til Oslo varetektsfengsel. Da kan heller soningsfangene som i dag opptar plass i her i byen, gjøre unna soningstiden sin der vi i dag er nødt til å plassere varetektsfanger, sier politiinspektør Stig Duaas i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

VIllig til å diskutere
I Justisdepartementet har det vært motstand mot å endre strukturen i Oslo fengsel, men nå er det vilje til å vurder forslaget på nytt.

- Vi ser problemet, og kan være villig til å diskutere en annen fordeling av soningsfanger kontra varetektsfanger som skal få plass i Oslo fengsel. Politiet må gjerne ta opp dette med oss, sier ekspedisjonssjef Kristin Bølgen Bronebakk i Justisdepartementet til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag