RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha Statoil som operatør på Johan Sverdrup

BLANT DE STØRSTE: Johan Sverdrup er blant de største oljefunnene noensinne på norsk sokkel, og produksjonsstart på feltet er planlagt i slutten av 2019.
BLANT DE STØRSTE: Johan Sverdrup er blant de største oljefunnene noensinne på norsk sokkel, og produksjonsstart på feltet er planlagt i slutten av 2019. Foto: Ole Jørgen Bratland (Statoil)
Sist oppdatert:
- Ressursene i Sverdrup tilhører det norske folk, sier statsråden.

OSLO (NTB): Partnerne bak Johan Sverdrup vil anbefale at Statoil blir operatør for all utbygging og drift av feltet.

Det planlegges nå at feltet skal bygges ut med et feltsenter der ulike innretninger kan tilkobles i ulike faser, noe som skal sikre effektiv utbygging og drift.

– Ressursene i Sverdrup tilhører det norske folk og jeg er opptatt av at samfunnet får mest mulig igjen for disse ressursene. Jeg er trygg på at valget av Statoil som operatør for funnet legger godt til rette for god ressursutnyttelse, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Johan Sverdrup er blant de største oljefunnene noensinne på norsk sokkel, og produksjonsstart på feltet er planlagt i slutten av 2019. I tillegg til Statoil er Lundin Norway, Mearsk Oil, Petoro og Det norske oljeselskap partnere i utbyggingen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere