RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha taxisjef tilbake

Sist oppdatert:
Til tross for at den sparkede taxisjefen Anita Jebsen Erichsen «fikk ansatte til å gråte», ønsker utbrytere i Oslo taxi nå å få henne gjeninnsatt.

- Det er ikke tvil om at det pågår en kamp om å overta makten i Oslo Taxi. Det skjønner alle, sier styreleder Glenn Tuxen i Oslo Taxi til TV 2 Nettavisen.

En utbrytergruppe fra styret i Oslo Taxi AS har nå samlet inn nok underskrifter til å kreve en ekstraordinær generalforsamling. Etter det TV 2 Nettavisen forstår, vil det her fremmes et mistillitsforslag mot det sittende styre. I tillegg vil man forsøke å få underkjent styrets avgjørelse om å si opp Jebsen Erichsen.

Gråt på jobben
Mandag morgen skrev TV 2 Nettavisen at det ifølge hovedtillitsvalgt Hege Rustad i Oslo Taxi AS ikke var spørsmålet om skattesnusk som førte til at Erichsen fikk sparken.

- Folk gråt på jobben etter møter med henne. Erichsen skjelte ansatte ut i plenum og sykefraværet har blitt større på grunn av mistrivsel, sa Rustad.

Bakgrunnen for den opprivende striden i selskapet, er som følgende:

Trakk seg fra styret
Onsdag forrige uke ble direktør Anita Jebsen Erichsen avløst fra sin kontrakt med øyeblikkelig virkning. Styret i Oslo Taxi AS vedtar, ved hjelp av dobbeltstemmen til styreleder Glenn Tuxen, at Erichsen ikke får beholde jobben hun fire måneder tidligere ble leid inn for å gjøre. Etter styremøtet trakk tre styremedlemmer og to varamenn seg fra styret.

- Vi var fire av seks eierrepresentanter i styret som støttet forslaget om å gi Erichsen fast jobb. Men styreleder og nestleder støttet de ansattes representant. At forslaget vårt falt skyldes at styrelederen - som er valgt av eierne i selskapet for å ivareta våre økonomiske interesser og selv er drosjeeier - går imot eiernes interesser, er begrunnelsen et av de avgåtte styremedlemmene gir til TV 2 Nettavisen.

Styreleder Glenn Tuxen understreker at tre styremedlemmer trakk seg etter en demokratisk avgjørelse i styret.

Tuxen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at det mandag blir sendt ut innkallelse til ekstraordinær generalforsamling. Denne vil bli avholdt innen to til tre uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere