RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tiltale for drap

Sist oppdatert:
Rebecca Rist ble funnet naken bak en transformator. Nå har politiet innstilt på tiltale av en 27 år gammel mann.

I dag, torsdag, blir mannen fremstilt for videre varetekt. Politiet i Hordaland bekrefter overfor Nettavisen at de innstilte på tiltale da saken ble oversendt statsadvokaten.

21. desember 2006 ble den prostituerte Rebecca Rist funnet naken bak en transformatorkiosk ved Breisteinsveien i Breistein nord for Bergen. Da hadde hun vært savnet siden 3. desember.

Var i leiligheten hans
Allerede før Rist ble funnet, hadde politiet siktet den 27 år gamle mannen for hennes forsvinning. Politiet mener at han plukket henne opp utenfor leiligheten hennes i Møllendalsbakken, og kjørte til hans leilighet i Hylkje.

Politiet mener også å kunne bevise at mannen drepte henne, kjørte henne bort i bilen sin, og dumpet liket bak transformatorkiosken som står like i nærheten av mannens bolig.

- Uskyldig
27-åringen har så langt nektet for enhver befatning med dødsfallet. Han har hevdet at den prostituerte forlot hans leilighet noen timer etter at han plukket henne opp, og at hun altså var i live da han så henne sist.

- Politiet har ikke funnet dødstidspunktet og vi har vitner som mener at de har sett henne etter at hun var i leiligheten hans. Det er heller ikke sikkert at hun ble drept, hun kan ha dødd av overdose, sier 27-åringens forsvarer Turid Mæland til Nettavisen.

Mæland vil be om at 27-åringen blir løslatt torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere