RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Vil ha tjenestepensjon til alle

Sist oppdatert:
Flertallet i Pensjonskommisjonen ønsker obligatorisk tjenestepensjon for alle, men er delt på midten i spørsmålet om hvordan dette skal organiseres.

Det er klart etter at kommisjonen hadde sitt siste møte tirsdag. Da ble det også bestemt at kommisjonen skal legge fram sin forsinkede utredning 13. januar neste år, melder NTB.

Presentasjonen av utredningen er allerede blitt utsatt to ganger, blant annet på grunn av uenighet om obligatorisk tjenestepensjon, i tillegg til Folketrygden, for alle. Nettopp dette spørsmålet var hovedtema på møtet tirsdag.

Få fremskritt
- Vi er nok ikke kommet så mye lenger enn vi var før dette møtet. Det er et flertall for intensjonen om å få til en obligatorisk tjenestepensjon for alle, men det er ulike oppfatninger om hvordan dette eventuelt skal gjøres, sier kommisjonsmedlem Henriette Westhrin (SV) til NTB.

Dermed får ikke mottakerne av utredningen, finansministeren og sosialministeren, noe klart kommisjonssynspunkt på hvordan organiseringen av en eventuell lovpålagt tjenestepensjon skal kunne gjennomføres.

Sterkt signal
Men at et flertall vil ha en obligatorisk ordning er uansett et sterkt signal til regjeringen og Stortinget.

En lovpålagt løsning vil bety at opptil 900.000 flere arbeidstakere i privat sektor vil få utbetalt pensjon fra jobben i tillegg til Folketrygden.

Striden står om hvorvidt man skal går for en obligatorisk innskuddsbasert ordning, eller en minimumsordning som kan være enten innskudds- eller ytelsesbasert. «Venstresiden» i kommisjonen går for løsninger i retning av det sistnevnte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere