RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha turistene på direktefly

Flere direkte flyforbindelser kan gjøre Norge til en turistvinner.

(SIDE2): - Norge har alle muligheter til å bli Nordens turistvinner om luftfartsaktørene og reiselivet i større grad samarbeider om å utvikle spennende løsninger, konsernsjef i Avinor, Sverre Quale.

Tall fra Innovasjon Norge sin gjesteundersøkelse og foreløpige tall fra Avinor sin reisevaneundersøkelse viser at 35 prosent av alle turistene som kom til Norge i 2007 kom hit med fly. Dette utgjør i overkant av 2,2 millioner flyreisende. Rutetrafikken til og fra utlandet har vokst mer enn 60 prosent siden 2003. Antall turister som kommer til Norge med fly har de siste 10 årene økt med 150 prosent.

- Sats på Utkant-Norge
For Quale er flere direkte flyforbindelser mellom Norge og viktige turistmarkeder en viktig forutsetning for å styrke Norge som turistmål.

- Vi må få turistene ut dit hvor opplevelsene ligger - i Utkant-Norge. Det er det eksotiske Norge turistene først og fremst er opptatt av. Det er avgjørende at alle gode krefter innen reiselivs-Norge, ikke minst flyselskapene, lokalt næringsliv og Avinor ser betydningen av langsiktig tenkning og engasjement.

Les også:Disse damene gjør Norge unikt

I en pressemelding bruker Avinor-sjefen direkteruten mellom Tromsø og London som et spennende eksempel. Norwegian lanserte ruten som «et sprøtt eksperiment» i desember fjor, men over 80 prosent av flyene er fulle, og over 60 prosent av bookingene blir gjort i England.

Lokalt samarbeid
Suksessen skyldes blant annet et godt samarbeid med det lokale næringslivet og Hurtigruten, i tillegg til at flyruten har fått kallenavnet «The Norhtern Light Express».

SAS Norge har en tilsvarende satsning på sin rute mellom Ålesund og London.

- Alt handler om å se mulighetene og legge vilje bak satsingen, sier Quale.

Les også:Fly til snømannen

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere