RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tvungen abort-rådgivning

Sist oppdatert:
Alle abortsøkende kvinner må motta rådgivning før de tar sitt valg, mener KrF.

Tiltaket, som inngår i en såkalt livsvernpakke, inkluderer også å firedoble dagens engangsstønad og opprette flere og billigere barnehageplasser for studenter som får barn. «Pakken» er vedtatt av KrFs landsstyre.

– Et mål for oss, er å redusere antall aborter. En måte å gjøre det på, vil da være obligatorisk rådgivning. I dag får man ingen veiledning før 12. uke. Et minimumskrav bør være at alle abortsøkende kvinner og par får rådgiving som sikrer dem dette, sier KrF-nestleder Dagrunn Eriksen til Vårt Land.

Tall fra Den Norske Lægeforening viser at sosiale forhold påvirker abortvalget. Kvinner i alderen 20-24 år er i overvekt blant de som får utført abort, og billigere barnehageplasser til kvinner som er under utdanning er derfor et virkemiddel for å få denne gruppen til å føde barnet de bærer.

KrF har vedtatt å arbeide for at engangsstønaden økes fra dagens 30.000 kroner til over 120.000 kroner. En støttefamilie gjennom det offentlige eller gjennom familiestøtteprogrammet Homestart skal også få kvinnelige studenter til å bære fram fosteret.

Disse tiltakene håper partiet at vil redusere tallet på kvinner som velger å avbryte svangerskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere