RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha tyrkisk på ungdomsskolen

I Drammen skal skoleelevene få velge tyrkisk som andre fremmedspråk.

Som del av Kunnskapsløftet skal alle elever i ungdomsskolen ha et fremmedspråk nummer to - etter engelsk - som obligatorisk fag. Skolene skal gi tilbud i tysk, fransk, spansk eller russisk.Drammen ønsker også å gi tilsvarende tilbud i tyrkisk, skriver Drammens Tidende.

-Vi må først ha lærere som kan undervise i tyrkisk, derfor vil vi i samarbeid med Høgskolen i Buskerud starte et slikt studietilbud, sier Lill-Ann Kulberg Knutsen, rådgiver i Drammen kommune, til lokalavisen. Kommunen har nå søkt om penger til et slikt studietilbud.

19 lærere på drammensskolene har meldt sin interesse for å delta på studiet, som er basert på kvelsundervisning. Hvis alt går som smurt, kan lærerne begynne å studere tyrkisk fra neste høst. Da kan elever ved enkelte ungdomsskoler velge tyrkisk som andre fremmedspråk allerede fra skolestart i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere