RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha vin og sprit i butikken

Sist oppdatert:
Det kan gå mot revolusjon i den norske alkoholpolitikken: Venstre vil ha vin og sprit i dagligvarebutikkene, Sp vil ha polutsalg i alle kommuner, mens Ap og Høyre er åpen for alt.

De politiske partiene sitter i disse dager og snekrer sammen de siste detaljene i valgkampprogrammene. Flere vil komme til å foreslå store omlegginger i alkoholpolitikken, melder VG.

Ventres programkomité går så langt som å foreslå at vin og sprit i framtida skal bli tilgjengelig i dagligvarebutikkene. Forutsetningen er at du bestiller varene dagen før. Senterpartiet ønsker på sin side å åpne polutsalg i alle kommuner som ber om det.

- Flere polutsalg vil være en motvekt til smuglersprit og hjemmebrent, fastslår Sp-nestleder Lars Peder Brekk overfor VG.

Høyre og Arbeiderpartiet, som sammen har flertall på Stortinget, er lutter øre til helomvendingen i sentrumspartiene. Aps sosialpolitiske talsmann Bjarne Håkon Hanssen sier han personlig mener alle kommuner bør ha sitt eget polutsalg.

- Vinmonopolet kan neppe ha butikker overalt, det vil ikke være lønnsomt. Da må man tenke alternativer, og disse forslagene er spennende, sier han.

Også Høyres programkomité vil legge opp til en endring i alkoholpolitikken, men har foreløpig ikke konkludert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere