*Nettavisen* Nyheter.

Vil heller ha Erna

Foto: (Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen)

Dobbelt så mange foretrekker Erna Solberg som statsminister framfor Kjell Magne Bondevik.

06.03.04 18:59

Det viser en måling som TV 2 Nyhetene har fått utført. Det er første gang har TNS Gallup laget en statsministermåling for TV 2 hvor Erna Solberg er med.

Fortsatt er det Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg som er den mest populære statsministerkandidaten. 28,5 prosent av oss vil helst ha Jens i førersetet.

Men på en sterk andreplass kommer påtroppende Høyre-leder Erna Solberg. 21 prosent foretrekker henne som statsminister.

Det er over dobbelt så mange som dem som fortsatt støtter nåværende statsminister Kjell Magne Bondevik. Bare 11 prosent er fornøyd med den jobben han gjør.

Videre vil 17,5 prosent ha SV-leder Kristin Halvorsen som statsminister, mens 16,5 prosent foretrekker Frp-formann Carl I. Hagen.

Selv om Erna Solberg håper dagens regjering fortsetter etter valget, åpner hun i dag for første gang for at Høyre bør overta statsministeren.

- I det øyeblikket det eventuelt er snakk om å endre statsminister i denne koalisjonen, mener vi at Høyre ut ifra velgerstøtten har et naturlig krav på å kunne få statsministeren, sier Solberg til TV 2 Nyhetene.

- Jeg har først og fremst ambisjoner på Høyres vegne, og så er jeg politiker og har lyst å ha mest mulig påvirkningskraft. Derfor er selvfølgelig statsministerjobben også interessant.

Hva tror du kan få gjort som statsminister som du ikke får gjort som statsråd?

- Du får selvfølgelig mye mer innflytelse på helheten i politikken. Som statsråd får du mye mer innflytelse enn en statsminister har på detaljene, men de store grepene har statsministeren mer hånd om, sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.