RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hente Ashok tilbake

Sist oppdatert:
Et halvt år etter han ble tvangsutsendt, bor 13-åringen med en alkoholisert bestefar og går ikke på skole.

Venner og lokalpolitikere på Lørenskog utenfor Oslo engasjerer seg nå for at 13 år gamle Ashok skal få komme tilbake til Norge.

Gutten ble tvangssendt ut av Norge like før det kom nye regler som ville gitt ham opphold. Nå bor gutten hos sin alkoholiserte bestefar på Sri Lanka. Bestemoren har vært bortreist de siste månedene, og moren som Utlendingsnemnda mente ville dukke opp, har ikke vist seg.

Se web-tv (abonnement)

Etter et halvt år har den 13 år gamle gutten ennå ikke fått begynne på skole. Ashok forteller sine tidligere klassekamerater at han stort sett tilbringer dagene med å se på tv. Nye venner har 13-åringen ikke fått, sier han.

Flere lokalpolitikere ønsker å få omgjort vedtaket. Onsdag behandler Lørenskog kommune saken i formannskapet.

- Jeg kommer til å gå inn for at vi ber om en ny vurdering fra utlendingsmyndighetene, sier varaordfører Martin Bjerke (SV) i Lørenskog kommune til TV 2 Nyhetene.

Uten forvarsel ble 13-åringne hentet av politiet og tvangssendt ut av landet. Saken hans ble brukt for å statuere et eksempel. I vedtaket til Utlendingsnemnda står det at 13-åringen ble utsendt for «å unngå at andre foreldre som følge av en oppholdstillatelse i denne saken sender fra seg sine barn i håp om å oppnå det samme for dem».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere