RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil hente bilsyk Halimi med makt

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Statsadvokaten foreslo onsdag at Nokas-tiltalte Ridvan Halimi kunne hentes til retten med makt, dersom han fortsatte nekter å møte.

Les også:Tyster må beskyttes

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): For andre dag på rad nektet Ridvan Halimi å møte til ankeforhandlingene i Nokas-saken onsdag. Årsaken er ifølge hans forsvarer, advokat Trygve Staff, at han blir svært bilsyk som følge av fangetransporten til og fra rettslokalene.

- Du må informere din klient om at dersom han ikke møter, vil vi kunne avvise hans anke. Det er jo vanskelig for oss å bedømme hans situasjon, men han oppfordres til å bite tennene sammen og prøve å møte opp, sa lagdommer Daniel Lunde onsdag.

- Med makt?
- Er det slik å forstå at vi skal hente Halimi med makt, dersom han nekter? Eller skal vi la være? spurte aktor Arild Dommersnes etter lagdommerens formaning til Halimis advokat.

- Jeg tror vi skal unngå å hente ham med makt i første omgang, var lagdommerens svar.

Advokat Staff har lovet å viderebringe budskapet til Halimi om at han risikerer å få avvist ankesaken og ytret samtidig at han håpet det lot seg gjøre at Halimi får møte en lege i løpet av onsdagen.

Ingen alternativ transport
Halimis situasjon har skapt betydelig hodebry for retten. Onsdag ble det hevdet at Halimi ble tilbudt legekonsultasjon, noe Halimi selv nekter for.

- Han har fortalt til meg at han fikk vite at legen hadde vært i fengselet, men fordi han ikke hadde fylt ut en lapp om at han ønsket konsultasjon, dro legen uten å treffe ham, sa advokat Staff i retten.

Lagdommer Daniel Lunde ba tirsdag politiet komme med en alternativ plan til å få Halimi til rettslokalene uten at han ble bilsyk.

Politiets forslag, blant annet om å sette ham i den fremste cellen i den spesiallagde fangetransportbilen, ble avvist av Halimi, da han har prøvd dette tidligere uten at det hjalp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere