*Nettavisen* Nyheter.

Vil hypnotisere studenter

Til våren vil Universitetet i Bergen begynne å hypnotisere studenter slik at de skal prestere bedre på eksamen.

Foreløpig har universitetet søkt Datatilsynet om lov til å sette i gang et forsøksprosjekt med 75 studenter. Dette er elever som får store eksamensnerver. Universitetet ønsker å lære elevene selvhypnotisere slik at de ikke blir nervøse til eksamen.

- Dette er studenter som har oppsøkt studentsamskipnaden fordi de syns det å gå opp til eksamen er en veldig stor belastning, forteller førsteamanuensis og psykolog ved universitetet, Bjørn Wormnes til NRK Hordaland.

Kurs for å hjelpe studenter med eksamensangst er ikke nytt. Det er derimot hypnose. Toppidrettsutøvere har lenge brukt selvhypnose. Wormnes tror at studentene vil oppleve at de konsentrerer seg edre, blir mer kreative og kanskje får bedre hukommelse.

- Du vil være supervåken og superkonsentrert i forhold til det du vanligvis er. Men den viktigste faktoren er at du har fått trening i å være konsentrert og fokusere på det du skal gjøre.

- Metoden kan også hjelpe deg til å tenke på at angsten også har positive elementer som å gi deg mer energi og kraft, sier Wormnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag