RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ikke be Medhaug om unnskyldning

Sist oppdatert:
KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland vil ikke offentlig komme fylkesvaraordfører Jan Birger Medhaug i møte med en unnskyldning, slik han har bedt om, men hun sender ut en pressemelding med beklagelse.

- Ingen kommentarer, var alt partilederen ville si da en rekke journalister hadde møtte opp på en pressekonferanse i Oslo for å stille spørsmål om hvorfor hun ikke vil be Medhaug om unnskyldning.

Beklager forhåndsdømming

Etter at statsadvokaten onsdag henla voldtekts-anmeldelsen mot Medhaug, sa han at han synes det er naturlig at partiledelsen ber om unnskyldning for måten partiet har behandlet ham på.

Det som må betraktes som den første offisielle unnskyldningen, kom i form av en pressemelding fredag.

- Jeg har blitt beskyldt for forhåndsdømming i Medhaugsaken. Overfor Jan Birger Medhaug og øvrige som har oppfattet meg slik, vil jeg beklage det, skriver Svarstad Haugland.

Partiet ba Medhaug om å trekke seg som fylkesordfører-kandidat da anmeldelsen mot ham ble kjent i juni. Han fikk heller ikke legge fram sin versjon verken for partiledelsen eller fylkespartiet verken før partiet bestemte seg vraket ham eller mens etterforskningen foregikk.

Grasrotopprør
Nå tyder mye på at et grasrotopprør er i ferd med å spre seg i KrF.

– Jeg mener partiledelsen må be ham om unnskyldning, sier Tove Elise Frøland, som er leder for Vindafjord KrF, til Dagbladet.

KrFs ordførerkandidat i Haugesund, Jostein Otto Waage, sier at han krever at generalsekretær Inger Helene Venås må trekke seg fra sin stilling i partiet.

– Hun må ta ansvaret for den ensidige informasjonen som ble gitt til fylkesstyret i Medhaug-saken, når det nå viser seg at det ikke var grunnlag for politianmeldelsen, sier Waage.

Møte neste uke
Torsdag besluttet arbeidsutvalget i Rogaland KrF å holde et ekstraordinært fylkesstyremøte om Medhaug-saken førstkommende onsdag.

Svarstad Haugland ville fredag ikke si om hun har bedt Medhaug personlig om unnskyldning. Hun ville heller ikke si hvorfor hun nekter å uttale seg i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere